Fotografije Intervju Kafići

DIY Latte Art

By on септембар 3, 2014

Ili: kako nastaju umetnička dela u šoljici kafe? Posetila sam Aleksandru Jović, baristu Menhetn bara u Beogradu, koja je već postala poznata po svojim „iscrtanim“ kafama. „Ima gostiju koji su počeli da piju kafu samo zbog mene, a ima i onih koji mi samo dobace: napravi mi onu tvoju i ja im nacrtam nešto lepo u šoljici“, priča Aleksandra. Ume da nacrta srce, cvet, zeku, labuda, medu, Sunđer Boba, šta god nekom padne na pamet.

kafa2

„Volim kafu, kako da je pijem, tako i da je pravim. Ispoljavam svoju kreativnost kroz latte art, crtajući po peni i tako prenoseći malo pozitivne energije svojim mušterijama“, nastavlja ona. I ja se tu slažem sa njom, ništa tako dobro ne poručuje „Dobro jutro!“ od nasmejanog zeke u šoljici kafe. :)

latte art

A kako ova talentovana devojka kaže: „pravljenje kafe je ritual i veština. A kao i u svakoj veštini, morate znati neke cake. Na primer, da šoljica treba da bude topla pre nego što sipate espreso u nju“. Pogledajte kako to Aleksandra radi, možda dobijete neke ideje kako biste mogli da i sami crtkate po kafi:

Aleksandra će učestvovati i na takmičenju barsta na predstojećem Coffee Festu i ovom prilikom joj želim puno sreće, a sada svi – trk po kafu! :)

TAGS

септембар 3, 2014

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Anđelka Ducić
Beograd, Srbija

Zdravo, ja se zovem Anđelka i ja sam marketing geeketa. Internet je moje igralište, a laptop omiljeni aksesoar. Bavim se Internet marketingom, društvenim mrežama, PR-om, pisanjem i online komunikacijom u globalu. Obožavam kafu i pišem blog posvećen istoj. Ako ne budete mogli da me prepoznate, ja sam verovatno ona čudakinja koja uporedo kuca na laptopu i tabletu, ispija svoju petu kafu i usput popravlja šminku dok smišlja novu kampanju.

Instagram