Fotografije Korisno

Instant kafa – da ili ne?

By on децембар 19, 2014

Prvo da napomenem – nijedan pravi ljubitelj kafe ne smatra popularne 3u1 i 2u1 kafom, a postoji i dobar razlog za to. Možda im je ukus lep (stvar ličnog izbora, meni nije ni to), ali je činjenica da je sadržaj kafe u njima minimalan, a korišćeno zrno lošijeg je kvaliteta jer se većina pozitivnih svojstava gubi tokom termičke obrade. Zapravo u njima ima najviše šećera, koji u kombinaciji s biljnom masti, glukoznim sirupom, aromom i ostalim dodacima daje karakterističan ukus.

instant-kafa

Svako ima svog favorita među instant kafama. Ja uvek biram Jacobs (omiljena mi je Creme Gold) dok većina ljudi ipak najčešće pije Nescafe. Činjenica je da u Jacobsu ima više kafe  (17%), nego u Nescafe-u (9%), pa je verovatno i to razlog zašto mi se više dopada.

kafa instant

U svakom slučaju, najlepše je kada ujutru sami sameljete kafu i uživate u vašoj zasluženoj šoljici na miru, dok se kućom širi miris sveže kafe. Em je sveža, em znate šta ste stavili u nju, em ima najviše kofeina i definitivno će vas razbuditi i pripremiti za nove pobede :)

TAGS

децембар 19, 2014

децембар 19, 2014

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Anđelka Ducić
Beograd, Srbija

Zdravo, ja se zovem Anđelka i ja sam marketing geeketa. Internet je moje igralište, a laptop omiljeni aksesoar. Bavim se Internet marketingom, društvenim mrežama, PR-om, pisanjem i online komunikacijom u globalu. Obožavam kafu i pišem blog posvećen istoj. Ako ne budete mogli da me prepoznate, ja sam verovatno ona čudakinja koja uporedo kuca na laptopu i tabletu, ispija svoju petu kafu i usput popravlja šminku dok smišlja novu kampanju.

Instagram