Fotografije Korisno Recepti

Kako da napravite penu od mleka bez aparata?!

By on јул 27, 2015

Pije vam se kapućino, ali onako kao iz kafića, sa bogatom mlečnom penom?! Postoji samo jedan problem – ne izlazi vam se iz kuće, a u vašoj kuhinji nemate neki od onih fensi aparata za kafu? Ne brinite, postoji nekoliko načina kako možete da napravite divnu, kremastu penu od mleka za vašu kafu i to bez imalo muke :)

Homemade cappucino

Sve što vam je potrebnu su mleko, kafa, jedna prazna tegla i mikrotalasna. Napravite kafu onako kako želite, samo bez mleka i sipajte u šolju. Nakon što ste to završili, uzmite mleko (najbolje sa većim procentom mlečne masti, jer je ono već samo po sebi kremastije) i sipajte ga u teglu do polovine. Dobro zatvorite teglu i mućkajte dok se ne stvori pena. Potom stavite teglu u mikrotalasnu na srednju jačinu nekih 30-ak sekundi da se mleko ugreje i pena duže potraje. Nakon toga pažljivo izvadite vruću teglu, i spiajte mleko u šolju sa kafom a zaostalu penu sipajte kašičicom odozgo. Uživajte! :)

Ukoliko nemate mikrotalasnu, možete i jednostavno da ugrejete mleko na šporetu i potom ga umutite ručnim mikserom dok ne dobijete lepu i gustu penu.

Savet plus: kada sve završite i sipate mleko i penu u vašu kafu, pospite je odozgo sa malo cimeta ili kakaoa za lepši ukus i miris. Sve što vam je sad ostalo je da uživate u vašem domaćem kapućinu. :)

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Anđelka Ducić
Beograd, Srbija

Zdravo, ja se zovem Anđelka i ja sam marketing geeketa. Internet je moje igralište, a laptop omiljeni aksesoar. Bavim se Internet marketingom, društvenim mrežama, PR-om, pisanjem i online komunikacijom u globalu. Obožavam kafu i pišem blog posvećen istoj. Ako ne budete mogli da me prepoznate, ja sam verovatno ona čudakinja koja uporedo kuca na laptopu i tabletu, ispija svoju petu kafu i usput popravlja šminku dok smišlja novu kampanju.

Instagram