Fotografije Korisno

Nova igračka – DeLonghi aparat za espresso ECAM 23.450

By on новембар 11, 2014

Jedan od najsrećnijih dana u životu svakog coffeelovera jeste onaj kada dobije priliku da isproba novi espreso aparat. Još kad taj aparat melje kafu, pravi 6 vrsta različitih napitaka i svetli u mraku, možete da zamislite moje oduševljenje. Naravno da se nisam odvajala od njega neko vreme i nakon nebrojeno pijenih kafica, predstavljam vam prednosti i mane DeLonghi aparata za espresso ECAM 23.450. Ujedno je ovo i tutorijal za sve one koji nisu sigurni kako se espreso aparati ovog tipa koriste i koje sve funkcionalnosti mogu imati.

kako se pravi kapucino

Dakle, u pitanju je skoro pa profesionalni aparat za espresso. Zapravo i jeste profesionalni, samo nije za kafiće, isključivo zbog svog malog kapaciteta. Za kućnu upotrebu je i više nego dovoljan. I ono što je najlepše, potpuno se prilagođava vama. Možete podesiti tajmer da se aparat uključi u određeno doba dana (npr. u sedam ujutro) i zagreje vodu kako biste ujutro što pre mogli da pripremite dragoceni napitak. Možete da podesite parametre za opciju „My coffee„, gde podešavate svoju omilijenu dužinu kafe. Zapravo, ovaj aparat je ostvarenje sna svakog zavisnika od kafe, a njegova najveća i zapravo jedina mana jeste nešto „jača“ cena, mada se sada može naći na akciji po mnogo nižoj ceni od prvobitne.

sta sve ima

Dakle, ovaj aparat sam melje kafu, tako da svaki put pijete sveže samlevenu kaficu a kućom se širi neodoljivi miris. Takođe ima ravnu površinu na vrhu aparata koja se greje kada se greje i voda, i na njoj možete da držite šoljice kako biste ih zagrejali pre  upotrebe i kako bi vam kafa ostala što duže topla. Sa strane ima veoma lepo dizajniran sud u koji sipate vodu a unutar aparata nalazi se mali kontejner u koje aparat sam odlaže iskorišćenu kafu. Nema prljanja ruku, nakon nekoliko skuvanih kafa, kada se taj kontejner napuni, jednostavno ga izvučete i bacite smeće u kantu.

vrste napitaka

Na digitalnom panelu vam sve piše, od toga koju kafu ste odabrali do toga da li treba npr. da se očisti aparat ili dospe voda. Postoji posebno dugme za kapućino, kao i opcija da napravite odjednom dve šoljice. Uz ovaj aparat više vam ne treba ketler jer on pruža i mogućnost da sipate samo vrelu vodu ili samo vrelo mleko u šolju (čak možete i da podesite koliko tačno ml želite)-pomoću ovog dugmenceta sa nacrtanom slavinom na sebi.

Postoji šest osnovnih vrsta napitaka koje aparat pravi: espreso, kapućino, long coffee, standard coffee, extra long coffee i my coffee. Svaki od tih napitaka možete da prilagodite svom ukusu, pa tako da odaberete neku od sledećih opcija: pre-ground, extra mild, mild, strong ili extra strong. Dakle, za svačiji ukus ima nešto.

opcije za napitke

Mleko za kapućino je tek posebna priča. Sipa se u providnu posudu sa strane i kada se ne koristi, drži se u frižideru kako se ne bi pokvarilo. Na samoj posudi možete da podesite koju jačinu pene želite (od 1 do 3). Nakon što napravite kapućino, aparat će vas podsetiti da očistite posudu, tako što ćete pritisnuti dugme Clean, a aparat će uraditi sve ostalo. Kapućino napravljen na ovakav način je veoma ukusan, samo je veoma vreo i treba čekati baš dugo da se ohladi, tako da ako ste željni kafe odmah, sipajte još malo hladnog mleka i rešili ste problem.

mleko

Sve u svemu, ako ste pravi ljubitelj kafe i imate nešto novca, toplo preporučujem ovaj aparat, nećete se pokajati. Sjajan je osećaj kada vas umesto alarma probudi zvuk zagrevanja vode i miris sveže samlevene kafe. :)

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Anđelka Ducić
Beograd, Srbija

Zdravo, ja se zovem Anđelka i ja sam marketing geeketa. Internet je moje igralište, a laptop omiljeni aksesoar. Bavim se Internet marketingom, društvenim mrežama, PR-om, pisanjem i online komunikacijom u globalu. Obožavam kafu i pišem blog posvećen istoj. Ako ne budete mogli da me prepoznate, ja sam verovatno ona čudakinja koja uporedo kuca na laptopu i tabletu, ispija svoju petu kafu i usput popravlja šminku dok smišlja novu kampanju.

Instagram