Kafići Korisno

Pozovi Pizza Bar za savršen kapućino

By on април 23, 2016

Lepi dani nam stižu. A svi znamo da prvi pokazatelj lepog vremena u Beogradu nisu ptice selice, ljubičice ili rode, već – otvaranje bašti kafića :) Nema ništa slađe, nego kad nakon duge zime izađete sa prijteljima na kafu, sednete u bašticu i upijate prve znake sunca…

pizza bar basta

Ukoliko ste u dilemi koju baštu da odaberete za ovo ultimativno uživanje, imam preporuku za vas – Pizza Bar. Sada već kultno mesto na Novom Beogradu, jedno je od prvih koje je u Beograd donelo čuvenu crnu pizzu (njamiiii), ali je pored dobre hrane, poznato i po vrhunskoj kafi.

Isprobala sam jako mnogo kapućina u različitim lokalima širom grada (i sveta) i mogu vam reći, jako je teško naći mesto koje pravi savršenu penu od mleka – kremastu i gustu, a opet ne suviše čvrstu i ne previše vrelu…  Za sada, moja TOP 3 mesta za apsolutno savršeni kapućino su:

  1. Doncafe kafe u Ušću
  2. ParCo restoran na Neimaru
  3. Pizza Bar na Novom Beogradu

kafa

Ali u situaciji kada ste gladni, a želite i savršenu kafu, onda je Pizza Bar pravi izbor. Ja apsolutno obožavam njihovu hranu, a to mnogo znači kada dolazi od nekoga ko je jako komplikovan što se tiče hrane :) Nakon nebrojeno mnogo poseta Pizza Baru odabrala sam i svoje omiljeno jelo (i ne, nije pizza). To je salata sa kozijim sirom u susamu. Apsolutno savršenstvo za sve nas koji volimo sireve, a ne volimo meso. Za ljubitelje proteina, imaju vrhunsku piletinu, a pizza i pasta su im signature jela, tako da sa time ne možete da pogrešite. Imajte samo na umu da “mala” pizza zapravo uopšte nije tako mala, i realno je dovoljna za dvoje ukoliko niste baš mnogo gladni ili ste kopali na njivi ceo dan pre toga 😀

Pizza Bar je odličan izbor i za nas, digitalne nomade, jer je laptop friendly i ima brz internet :)

Bašta je fina, ušuškana i prostrana, mada se nisu baš  potrudili toliko oko dekoracije bašte u odnosu na to kako je unutrašnjost vrhunski uređena, ali je svakako prijatno i udobno.

pizza bar bastica

Imajte na umu da je mesto jako popularno i da se može desiti da ne bude mesta ako dođete tokom najudarnijeg perioda, tipa petkom uveče (meni se to jednom desilo). Imaju i nepušački deo, ako vam je ta informacija od značaja.

Jednu stvar moram da vas upozorim: trebaće vam baš jaka snaga volje da ne naručite i neku klopu dok ste tamo. Jer dok sedite i uživate u vašem kapućinu, teško je odoleti svim tim mirisima vrhunskih pizza i drugih jela koja su svuda oko vas. Makar ja nikad ne uspem 😀

Dakle, ako razmišljate gde da odete na kafu i klopu, Pizza Bar je pravi izbor. I uzmite Doncafe kapućino, nećete se pokajati, verujte. Prijatno i javite utiske :)

TAGS

април 23, 2016

RELATED POSTS
Novi espresso je stigao u grad

децембар 20, 2016

Dobro jutro, džezveri, lafovi i falsifikatori

новембар 9, 2016

Nitro kafa za ekstra energiju

јун 19, 2016

Bečka kafa

јануар 4, 2016

Šta je produženi a šta dupli espreso?

новембар 13, 2015

Svet kafe

октобар 22, 2015

Foto tura kroz Doncafe fabriku

октобар 13, 2015

Kako se čita deklaracija na pakovanju kafe?

септембар 23, 2015

Neobični kafeni napici

септембар 10, 2015

LEAVE A COMMENT

Anđelka Ducić
Beograd, Srbija

Zdravo, ja se zovem Anđelka i ja sam marketing geeketa. Internet je moje igralište, a laptop omiljeni aksesoar. Bavim se Internet marketingom, društvenim mrežama, PR-om, pisanjem i online komunikacijom u globalu. Obožavam kafu i pišem blog posvećen istoj. Ako ne budete mogli da me prepoznate, ja sam verovatno ona čudakinja koja uporedo kuca na laptopu i tabletu, ispija svoju petu kafu i usput popravlja šminku dok smišlja novu kampanju.

Instagram