Kafići Korisno

Pozovi Pizza Bar za savršen kapućino

By on април 23, 2016

Lepi dani nam stižu. A svi znamo da prvi pokazatelj lepog vremena u Beogradu nisu ptice selice, ljubičice ili rode, već – otvaranje bašti kafića :) Nema ništa slađe, nego kad nakon duge zime izađete sa prijteljima na kafu, sednete u bašticu i upijate prve znake sunca…

pizza bar basta

Ukoliko ste u dilemi koju baštu da odaberete za ovo ultimativno uživanje, imam preporuku za vas – Pizza Bar. Sada već kultno mesto na Novom Beogradu, jedno je od prvih koje je u Beograd donelo čuvenu crnu pizzu (njamiiii), ali je pored dobre hrane, poznato i po vrhunskoj kafi.

Isprobala sam jako mnogo kapućina u različitim lokalima širom grada (i sveta) i mogu vam reći, jako je teško naći mesto koje pravi savršenu penu od mleka – kremastu i gustu, a opet ne suviše čvrstu i ne previše vrelu…  Za sada, moja TOP 3 mesta za apsolutno savršeni kapućino su:

  1. Doncafe kafe u Ušću
  2. ParCo restoran na Neimaru
  3. Pizza Bar na Novom Beogradu

kafa

Ali u situaciji kada ste gladni, a želite i savršenu kafu, onda je Pizza Bar pravi izbor. Ja apsolutno obožavam njihovu hranu, a to mnogo znači kada dolazi od nekoga ko je jako komplikovan što se tiče hrane :) Nakon nebrojeno mnogo poseta Pizza Baru odabrala sam i svoje omiljeno jelo (i ne, nije pizza). To je salata sa kozijim sirom u susamu. Apsolutno savršenstvo za sve nas koji volimo sireve, a ne volimo meso. Za ljubitelje proteina, imaju vrhunsku piletinu, a pizza i pasta su im signature jela, tako da sa time ne možete da pogrešite. Imajte samo na umu da “mala” pizza zapravo uopšte nije tako mala, i realno je dovoljna za dvoje ukoliko niste baš mnogo gladni ili ste kopali na njivi ceo dan pre toga 😀

Pizza Bar je odličan izbor i za nas, digitalne nomade, jer je laptop friendly i ima brz internet :)

Bašta je fina, ušuškana i prostrana, mada se nisu baš  potrudili toliko oko dekoracije bašte u odnosu na to kako je unutrašnjost vrhunski uređena, ali je svakako prijatno i udobno.

pizza bar bastica

Imajte na umu da je mesto jako popularno i da se može desiti da ne bude mesta ako dođete tokom najudarnijeg perioda, tipa petkom uveče (meni se to jednom desilo). Imaju i nepušački deo, ako vam je ta informacija od značaja.

Jednu stvar moram da vas upozorim: trebaće vam baš jaka snaga volje da ne naručite i neku klopu dok ste tamo. Jer dok sedite i uživate u vašem kapućinu, teško je odoleti svim tim mirisima vrhunskih pizza i drugih jela koja su svuda oko vas. Makar ja nikad ne uspem 😀

Dakle, ako razmišljate gde da odete na kafu i klopu, Pizza Bar je pravi izbor. I uzmite Doncafe kapućino, nećete se pokajati, verujte. Prijatno i javite utiske :)

TAGS

април 23, 2016

RELATED POSTS
Najskuplja kafa na svetu

октобар 23, 2017

Kako napraviti savršenu tursku kafu

август 21, 2017

Novi espresso je stigao u grad

децембар 20, 2016

Dobro jutro, džezveri, lafovi i falsifikatori

новембар 9, 2016

Nitro kafa za ekstra energiju

јун 19, 2016

Bečka kafa

јануар 4, 2016

Šta je produženi a šta dupli espreso?

новембар 13, 2015

Svet kafe

октобар 22, 2015

Foto tura kroz Doncafe fabriku

октобар 13, 2015

LEAVE A COMMENT

Anđelka Ducić
Beograd, Srbija

Zdravo, ja se zovem Anđelka i ja sam marketing geeketa. Internet je moje igralište, a laptop omiljeni aksesoar. Bavim se Internet marketingom, društvenim mrežama, PR-om, pisanjem i online komunikacijom u globalu. Obožavam kafu i pišem blog posvećen istoj. Ako ne budete mogli da me prepoznate, ja sam verovatno ona čudakinja koja uporedo kuca na laptopu i tabletu, ispija svoju petu kafu i usput popravlja šminku dok smišlja novu kampanju.

Instagram