Fotografije Korisno

[RECEPT] Biftek sa kafom

By on јануар 14, 2015

Sigurno ste do sada probali neke specijalitete sa kafom, mada su verovatno bili slatki. Ali kafa može i da se koristi kao dodatak u slanim jelima, tačnije pri spremanju bifteka. Probala sam sinoć i mogu vam reći – sjajno je! :)

meso

Potrebno je:

* 2 komada kvalitetnog mesa za biftek, po izboru

* malo soli i bibera

* puter

* maslinovo ulje

* sveže samlevena kafa

Priprema:

Pripremite meso, ako je potrebno izudarajte ga malo čekićem, oslobodite se stresa :) Potom ga pospite solju i biberom po ukusu.

biftek sa solju i biberom

U tiganj stavite puter i malo maslinovog ulja i zagrejte.

puter

Dok se puter topi, sameljite malo kafe i posipajte preko mesa. Ne plašite se, slobodno stavite malo više kafe.

biftek sa kafom

Ja sam koristila kafu sa ukusom amareta, za dodatni šmek, ali možete iskoristiti bilo koju kafu koju vi volite (čak i onu bez kofeina). Možete i kupiti i već samlevenu, gotovu kafu, ali ovako lepše zamiriše :)

kafa

Kad se puter otopi, stavite meso u tiganj. U zavisnosti od debljine bifteka i toga koliko želite da bude pečen (ja volim srednje pečen), pecite 3 do 5 minuta sa obe strane.

biftek recept

Nakon toga, izdvojte meso sa strane, sačekajte da se malo ohladi, pospite još nekim začinima po ukusu, ako želite i voila! :)

recept za biftek sa kafom

Iznenadićete se, biftek uopšte nema jak ukus kafe, štaviše savršenog je ukusa.  Kao prilog toplo preporučujem pire krompir i mešavinu zelenih salata. Prijatno! :)

 

TAGS

јануар 14, 2015

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Anđelka Ducić
Beograd, Srbija

Zdravo, ja se zovem Anđelka i ja sam marketing geeketa. Internet je moje igralište, a laptop omiljeni aksesoar. Bavim se Internet marketingom, društvenim mrežama, PR-om, pisanjem i online komunikacijom u globalu. Obožavam kafu i pišem blog posvećen istoj. Ako ne budete mogli da me prepoznate, ja sam verovatno ona čudakinja koja uporedo kuca na laptopu i tabletu, ispija svoju petu kafu i usput popravlja šminku dok smišlja novu kampanju.

Instagram