Korisno

[RECEPT] Brzi čokoladni sufle sa kafom

By on новембар 24, 2014

Svi znamo kako ponekad prija nešto slatko uz kafu… Jedino bolje od toga je slatkiš sa kafom. :) Probajte ovaj jednostavan recept za čokoladni sufle sa kafom i spojite najbolje od oba sveta :)

Sastojci:

  • 175 grama čokolade
  • 3 kašike instant kafe (prelijte ih sa 50 ml vrele vode)
  • 3 jajeta (razdvojite belanca i žumanca)
  • 15 grama putera
  • šlag (može onaj u tubi ili ga napravite sami od slatke pavlake)
  • ekstrakt vanile

chocolate coffee

Razlomite čokoladu na kockice, pa polako prelivajte crnom kafom i uz mešanje polako zagrevajte dok se čokolada ne otopi na laganoj vatri. Ostavite da se malo prohladi, a zatim dodajte puter, nekoliko kapi ekstrakta vanile i žumanca. Dobro promešajte kako bi se sastojci sjedinili. Od belanaca umutite čvrst sneg koji ćete polako dodavati čokoladnoj smesi, mešajući. Čokoladnu smesu razlijte po činijicama i pre služenja ukrasite šlagom. Prijatno :)

TAGS

новембар 24, 2014

новембар 24, 2014

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Anđelka Ducić
Beograd, Srbija

Zdravo, ja se zovem Anđelka i ja sam marketing geeketa. Internet je moje igralište, a laptop omiljeni aksesoar. Bavim se Internet marketingom, društvenim mrežama, PR-om, pisanjem i online komunikacijom u globalu. Obožavam kafu i pišem blog posvećen istoj. Ako ne budete mogli da me prepoznate, ja sam verovatno ona čudakinja koja uporedo kuca na laptopu i tabletu, ispija svoju petu kafu i usput popravlja šminku dok smišlja novu kampanju.

Instagram