Korisno

[RECEPT] Kafa sa kondenzovanim mlekom

By on август 10, 2015

Pije vam se kafa sa mlekom ali na neki drugačiji način? Probajte da napravite „slojeviti“ espreso uz pomoć kondenzovanog mleka. Priprema je i više nego jednostavna; sve što vam treba je: kondenzovano mleko, kafa i espreso aparat. Za najbolji vizuelni efekat, uzmite providne šoljice za kafu, kako bi se slojevi lepo videli.

kafa sa kondenzovanim mlekom

Prvo sipajte na dno šoljice malo hladnog kondenzovanog mleka (do 1/3 šoljice). Potom odozgo sipajte espreso, spremljen po uobičajenoj proceduri. Struktura kondenzovanog mleka (koje je mnogo gušće od običnog) neće dozvoliti da se kafa i mleko izmešaju i tako ćete dobiti tri sloja: mleko, kafu i kremu (penu) odozgo. Ukoliko ne znate šta da radite sa preostalim kondenzovanim mlekom, napravite karamelu po receptu iz jednog od prethodnih postova. Napomena: ukoliko inače pijete kafu sa šećerom, imajte na umu da je kondenzovano mleko, samo po sebi, slađe od običnog, te vam verovatno neće trebati još šećera. Prijatno i javite kako vam se dopalo! :)

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Anđelka Ducić
Beograd, Srbija

Zdravo, ja se zovem Anđelka i ja sam marketing geeketa. Internet je moje igralište, a laptop omiljeni aksesoar. Bavim se Internet marketingom, društvenim mrežama, PR-om, pisanjem i online komunikacijom u globalu. Obožavam kafu i pišem blog posvećen istoj. Ako ne budete mogli da me prepoznate, ja sam verovatno ona čudakinja koja uporedo kuca na laptopu i tabletu, ispija svoju petu kafu i usput popravlja šminku dok smišlja novu kampanju.

Instagram