Korisno
[RECEPT] Kafa sa kondenzovanim mlekom
Pije vam se kafa sa mlekom ali na neki drugačiji način? Probajte da napravite „slojeviti“ espreso uz pomoć kondenzovanog mleka. Priprema je i više nego jednostavna; sve što vam treba je: kondenzovano mleko, kafa i espreso aparat. Za najbolji vizuelni efekat, uzmite providne šoljice za kafu, kako bi se slojevi lepo videli.
Prvo sipajte na dno šoljice malo hladnog kondenzovanog mleka (do 1/3 šoljice). Potom odozgo sipajte espreso, spremljen po uobičajenoj proceduri. Struktura kondenzovanog mleka (koje je mnogo gušće od običnog) neće dozvoliti da se kafa i mleko izmešaju i tako ćete dobiti tri sloja: mleko, kafu i kremu (penu) odozgo. Ukoliko ne znate šta da radite sa preostalim kondenzovanim mlekom, napravite karamelu po receptu iz jednog od prethodnih postova. Napomena: ukoliko inače pijete kafu sa šećerom, imajte na umu da je kondenzovano mleko, samo po sebi, slađe od običnog, te vam verovatno neće trebati još šećera. Prijatno i javite kako vam se dopalo!