Kafići

Zima se po Costi poznaje

By on децембар 9, 2014

Kao što ljubitelji gaziranih pića iščekuju Koka Kolinog Deda Mraza na televiziji, kao vesnika praznika i zimskih čarolija; tako ljubitelji kafe prazničnu atmosferu započinju sa Costa kafom. To je jedan od prvih lanaca kafeterija u Srbiji koji je počeo sa praksom dizajniranja posebnih ambalaža tokom praznika, a svake godine izbacuju nove, zimske ukuse. Kakav bih ja to ljubitelj kafe bila, a da ih ne isprobam? :) Prvo što mi je zapalo za oko kada sam ušla u njihovu kafeteriju bila je belgijska topla čokolada. Sjajan ukus, ali ima jednu manu: nema kafe :)

Costa coffee

Zato sam ja dodala shot espresa u istu i mogu vam reći ukus je fantastičan. Kao najkremastija i najčokoladastija moka koju sam ikada probala. Ako vam treba jača doza kafe, dodajte dva shota espresa i dobićete sjajnu kafenu poslasticu koja će vas i razbuditi i zasititi. Drugi eksperiment bila je topla čokolada sa pomorandžom. I opet, već isprobani recept – dodala sam shot espresa i odozgo posula cimetom, što je u potpunosti istaklo ukus pomorandže. Rezultat – i više nego sjajan! (Hvala kolegi Nikoli koji je bio idejni tvorac ove kreacije) A sad da se vratim kafi – treći specijalitet koji sam probala u Costi ove sezone bila je latte kafa sa đumbirom, šlagom i zvezdanim prahom (da, dobro ste pročitali, pospu vam jestive zlatne zvezdice odozgo). Uz ovu kafu dobijete i kolačić. :) Prava praznična uživancija, a ukus – sjajan, mada ovu kafu ne bih preporučila ujutro, prilično je slaba (osim ako ne dodate još jedan shot espresa) ali je zato sjajna za pijuckanje uz popodnevnu šetnju gradom. Prijatno! :)

TAGS

децембар 9, 2014

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Anđelka Ducić
Beograd, Srbija

Zdravo, ja se zovem Anđelka i ja sam marketing geeketa. Internet je moje igralište, a laptop omiljeni aksesoar. Bavim se Internet marketingom, društvenim mrežama, PR-om, pisanjem i online komunikacijom u globalu. Obožavam kafu i pišem blog posvećen istoj. Ako ne budete mogli da me prepoznate, ja sam verovatno ona čudakinja koja uporedo kuca na laptopu i tabletu, ispija svoju petu kafu i usput popravlja šminku dok smišlja novu kampanju.

Instagram