Kafići
Zima se po Costi poznaje
Kao što ljubitelji gaziranih pića iščekuju Koka Kolinog Deda Mraza na televiziji, kao vesnika praznika i zimskih čarolija; tako ljubitelji kafe prazničnu atmosferu započinju sa Costa kafom. To je jedan od prvih lanaca kafeterija u Srbiji koji je počeo sa praksom dizajniranja posebnih ambalaža tokom praznika, a svake godine izbacuju nove, zimske ukuse. Kakav bih ja to ljubitelj kafe bila, a da ih ne isprobam? Prvo što mi je zapalo za oko kada sam ušla u njihovu kafeteriju bila je belgijska topla čokolada. Sjajan ukus, ali ima jednu manu: nema kafe
Zato sam ja dodala shot espresa u istu i mogu vam reći ukus je fantastičan. Kao najkremastija i najčokoladastija moka koju sam ikada probala. Ako vam treba jača doza kafe, dodajte dva shota espresa i dobićete sjajnu kafenu poslasticu koja će vas i razbuditi i zasititi. Drugi eksperiment bila je topla čokolada sa pomorandžom. I opet, već isprobani recept – dodala sam shot espresa i odozgo posula cimetom, što je u potpunosti istaklo ukus pomorandže. Rezultat – i više nego sjajan! (Hvala kolegi Nikoli koji je bio idejni tvorac ove kreacije) A sad da se vratim kafi – treći specijalitet koji sam probala u Costi ove sezone bila je latte kafa sa đumbirom, šlagom i zvezdanim prahom (da, dobro ste pročitali, pospu vam jestive zlatne zvezdice odozgo). Uz ovu kafu dobijete i kolačić. Prava praznična uživancija, a ukus – sjajan, mada ovu kafu ne bih preporučila ujutro, prilično je slaba (osim ako ne dodate još jedan shot espresa) ali je zato sjajna za pijuckanje uz popodnevnu šetnju gradom. Prijatno!